Deze cranberry brie bladerdeegtaartjes zijn allemaal zoet, hartig, zout, boterachtig en schilferig. Je kunt bladerdeeg uit de winkel gebruiken, maar als je een paar uur tijd hebt om het deeg in de koelkast te laten afkoelen, raad ik je aan om dit verrassend eenvoudig te proberen in plaats daarvan zelfgemaakt bladerdeeg. Afgewerkt met een vleugje grove suiker en vlokkig zeezout, zullen deze goedkope handzame taartjes de show stelen op elke vakantiebijeenkomst.
Vandaag nemen we een taartpauze (taart-atus?!) van het dessert met deze bladerdeegtaartjes met cranberrybrie. Taarten en taarten moeten niet beperkt blijven tot desserts – daarom kunnen we genieten van recepten zoals quiche, kaasachtige groentetaart en kippentaart. De hedendaagse taartjes op persoonlijk formaat zijn perfect als aperitief voor de hoofdmaaltijd, of aangeboden op een dienblad op een cocktailparty.
Waarom je dol zult zijn op deze bladerdeegtaartjes met cranberry-brie
- Textuur: Je kunt eigenlijk horen de knapperige textuur van gebakken bladerdeeg. Wanneer je erin bijt, knetteren de subtiel lichte lagen terwijl ze uit elkaar gaan, een volledige zintuiglijke ervaring! Die knapperige, schilferige textuur heeft een zacht interieur – smeltende brie en jammy veenbessen.
- Smaak: Boterachtige, romige brie gaat prachtig samen met zoete, fruitige cranberrysaus met hints van sinaasappel. Een snufje grove suiker, vlokkig zeezout en verse tijm brengen al deze smaken naar nieuwe hoogten. Je kunt ook pecannoten toevoegen voor een beetje nootachtigheid. (Misschien heb je al genoeg gekkigheid op je vakantiebijeenkomsten, maar een beetje meer kan geen kwaad, toch? )
- Gemak: Het maken van de cranberrysaus is heel eenvoudig en je kunt het van tevoren doen. Als je bladerdeegdeeg uit de winkel gebruikt, is het hele recept snel en handig voor beginnende bakkers. Met het zelfgemaakte bladerdeegdeeg zou ik deze taart categoriseren als bakken op middelhoog niveau. Het is helemaal niet ingewikkeld; het vereist alleen vormgeven en nauwkeurig vouwen.
Kijk hoe schilferig! Dit is mijn zelfgemaakte bladerdeegdee
Je kunt het bladerdeeg helemaal zelf maken
Je kunt voor deze taartjes in de winkel gekocht bladerdeeg gebruiken, maar zelfgemaakt bladerdeeg is van een hoger niveau. De afgebeelde brie-taartjes met cranberry’s zijn gemaakt van hetzelfde handgemaakte, ruwe bladerdeegdeeg dat ik gebruik voor bessenflappen, pompoentaart en kaneelpalmen. Honderden lezers hebben het zelfgemaakte deeg geprobeerd en zijn aangenaam verrast door het gemak ervan. (Het was een jaar lang een recept voor een gezamenlijke bakuitdaging!) Als je een paar uur kunt vinden, die gemakkelijk over een paar dagen kunnen worden verdeeld, probeer dan het zelfgemaakte deeg. Het is zo de moeite waard! Je kunt een video-tutorial bekijken in de post van ruige bladerdeeg.
Meer over dit snelkoppelingsdeeg
- 5 makkelijke ingrediënten: Meel, zout, suiker, boter en water
- Geen gist, geen laminering: In tegenstelling tot het ontbijtdeeg heeft dit deeg geen gist nodig, en in tegenstelling tot croissants en traditioneel bladerdeeg, hoeft dit deeg niet gelamineerd te worden met een aparte laag boter.
- Maak het deeg plat en vouw het: Druk het deeg plat en zet het minimaal 2 uur in de koelkast. Na die 1e koeling het deeg plat maken en 6x vouwen als een zakelijke brief. Koel nog 1 keer in de koelkast voor minimaal 15 minuten. Daarna is het deeg klaar voor gebruik voor dit recept.
Hier is alles wat je nodig hebt voor vandaag:
Maak je zelfgemaakte cranberrysaus
Heb je deze cranberrysaus al eens gemaakt? Het is een familiefavoriet en het is echt snel en gemakkelijk. Voor deze taartjes heb ik het recept gehalveerd omdat je niet zoveel nodig hebt (deze versie levert een volle 1/2 kop of 180g op), maar voel je vrij om het volledige recept uit die post te maken als je ook gaat serveren cranberrysaus bij je maaltijd. Je kunt dit van tevoren maken, want het blijft goed in de koelkast.
Dit is wat je nodig hebt om het te maken:
- Veenbessen
- Water
- Sinaasappel (sap + schil)
- Suiker (of bruine suiker)
- Vanille-extract
FAQ: Kan ik bevroren veenbessen gebruiken? Je kunt verse of diepgevroren veenbessen gebruiken (niet gedroogd). Als je ze bevroren gebruikt, hoef je ze niet volledig te ontdooien – spoel ze gewoon af met water voor gebruik.
Als je bladerdeegdeeg en cranberrysaus klaar is, pak je de overige ingrediënten:
- Ei wassen: 1 ei losgeklopt met een beetje melk of water.
- Brie: Je hebt ongeveer 170 gram brie nodig. U hoeft geen dure kaas uit te geven – elke milde dubbele room of driedubbele roombrie is voldoende.
- Grove suiker & Vlokkig zeezout
- Pecannoten: Noten zijn optioneel.
FAQ: Moet ik de korst op de brie laten?
Kaasliefhebbers zeggen ja, absoluut. De bloemige korst is er opzettelijk en de aardse smaak is bedoeld als aanvulling op de zachte kaas binnenin. Maar jij bent de baas over je schilferige kaastaartjes, dus als je de korst eraf wilt snijden, ga je gang. De taarten zullen hoe dan ook lekker zijn.
Hoe de Cranberry Brie-taartjes te maken
Rol het deeg uit tot *ongeveer* 12×16 inch:
Snijd het deeg in 12 ongeveer gelijke vierkanten van 4 inch. EEN pizza Snijder is hiervoor een handig hulpmiddel. Borstel eierwas bovenop elk en breng ze vervolgens over naar een 12-kops muffinvorm van standaardformaat.
Vierkanten hoeven niet perfect te zijn; de mijne zijn dat nooit!
Plaats een plak/stuk brie, ongeveer 1/2 ounce of 14 g, in het midden van elke met deeg beklede muffinbeker. Voeg bovenop elk 2 flinke theelepels cranberrysaus toe.
Vouw voorzichtig in elke hoek van de deegvierkanten naar het midden van de taartjes en stop die heerlijke vulling erin. (Slaap lekker!) Strooi een beetje grove suiker over de bovenkant van elk (zoete dromen!) en ze zijn klaar om te bakken.
Als je pecannoten toevoegt, wacht dan en voeg ze halverwege de baktijd toeom ervoor te zorgen dat ze niet verbranden.
Vergeet je finishing touch niet!
Je bent bijna klaar.
Nadat de cranberry-brie-taartjes klaar zijn met bakken, strooi er wat gehakte verse tijm en schilfers zeezout over en serveer onmiddellijk. Warm smaken ze het lekkerst, maar dat hoeft geen probleem te zijn… in mijn ervaring hebben ze het nooit lang genoeg volgehouden om koud te worden!!
Ik hoop dat je van deze houdt.
Afdrukken
klok icoonbestek icoonvlagpictogrammappictograminstagram icoonpinterest icoonfacebook icoonprint icoonvierkanten icoonhart icoonhart solide icoon
Beschrijving
Deze brietaartjes van cranberry worden gecombineerd met bladerdeegdeeg, brie en zelfgemaakte cranberrysaus. Je kunt bladerdeeg uit de winkel gebruiken, maar als je een paar uur tijd hebt om het deeg in de koelkast te laten afkoelen, raad ik je aan om in plaats daarvan dit verrassend eenvoudige zelfgemaakte bladerdeeg te proberen.
- Deeg: Bereid zelfgemaakt grof bladerdeegdeeg door 2e koeling. Als je diepvriesbladerdeeg uit de winkel gebruikt, zorg er dan voor dat het ontdooid is. Bewaar beide deeg in de koelkast tot stap 4 hieronder.
- Maak de cranberrysaus: Na het spoelen van de veenbessen, zet u 1/4 kop (25 g) veenbessen opzij. Deze roer je er op het einde door voor extra textuur. Combineer de resterende veenbessen, water, sinaasappelsap en suiker samen in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Roer af en toe als het mengsel kookt. Zodra het kookt, zet u het vuur laag tot medium-laag. Blijf onder af en toe roeren koken tot de vloeistof is afgenomen en de veenbessen zijn gebarsten en ingedikt, ongeveer 10 minuten.
- Haal van het vuur en roer 1/4 kopje gereserveerde veenbessen, sinaasappelschil en vanille-extract erdoor. Laat iets afkoelen terwijl je verder gaat.
- Verwarm de oven voor op 400 ° F (204 ° C). Vet een muffinvorm met 12 kopjes in (ik gebruik anti-aanbakspray).
- Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkoppervlak met een licht met bloem bestoven deegroller in een rechthoek van 12 × 16 inch; het hoeft niet perfect te zijn. (Tip als je 2 vellen winkel koopt: plaats de rand van het ene vel over het andere en gebruik een deegroller om ze aan elkaar te plakken. Rol het geheel uit tot een rechthoek van 12 × 16 inch.) Snijd met een scherp mes of een pizzasnijder het deeg in 12 4-inch vierkanten. (Nogmaals, hoeft niet perfect te zijn.)
- Ei wassen en monteren: Borstel eierwas over bladerdeegvierkanten, inclusief de randen. Breng de vierkanten over naar de voorbereide muffinpan en druk ze naar beneden om elke kop als een “korst” te vullen. Snijd de brie in 12 stukken, elk ongeveer 1/2 ounce (14 g). Leg de plakjes brie in het midden van de deegkorstjes. Bedek elk met een lepel (ongeveer 2 volle theelepels) licht warme of koude cranberrysaus. Vouw de hoeken van het deeg voorzichtig naar het midden van elke taart. Strooi grove suiker over de taartjes.
- Bak gedurende 20 minuten, of tot de taartjes goudbruin zijn. Als u pecannoten toevoegt, plaats ze na 10 minuten voorzichtig in het midden van elke taart en bak de resterende 10 minuten verder.
- Haal uit de oven en garneer elke taart met schilfers zeezout en verse tijmblaadjes. Laat een paar minuten afkoelen en gebruik dan een lepel om de taartjes uit de pan te halen. Serveer warm.
- Dek de overgebleven taartjes af en bewaar ze maximaal 3 dagen in de koelkast. Om op te warmen, dek af met aluminiumfolie en bak een paar minuten in een oven van 300 ° F (149 ° C) voordat u ze serveert.
Opmerkingen:
- Maak Ahead & Freeze instructies: Als je zelfgemaakt deeg gebruikt, bekijk dan de gedetailleerde instructies voor deegrecepten voor details over het vooraf maken en invriezen. Je kunt het deeg in principe 48 uur van tevoren bereiden of tot 1 maand invriezen. Je kunt de cranberrysaus tot 3 dagen van tevoren bereiden. Laat volledig afkoelen, dek het goed af en zet het in de koelkast tot het klaar is voor gebruik. Je kunt de gebakken en afgekoelde taarten tot 3 maanden invriezen. Ontdooi in de koelkast en verwarm opnieuw (afgedekt met aluminiumfolie) in een oven van 300 ° F (149 ° C) gedurende 15 minuten voor het opdienen.
- Speciaal gereedschap (affiliate links): Deegroller | Amerikaanse Pan Muffin Pan of Wilton Muffin Pan | Zester | Citruspers
- Veenbessen: Je kunt verse of bevroren veenbessen gebruiken. Volledig ontdooien is niet nodig. Spoel de bevroren veenbessen voor gebruik af met water in een vergiet. Droogdeppen is niet nodig.
- Sinaasappelsap & Zest: Je hebt verse jus d’orange en sinaasappelschil nodig. Ik raad aan eerst de sinaasappel te raspen, de schil opzij te zetten en dan de sinaasappel te snijden voor het sap. (Moeilijker om een gesneden sinaasappel te raspen!)
- Brie: Je kunt elke brie, dubbele of driedubbele room gebruiken. Het is niet nodig om de schil te verwijderen.
- Taart op ware grootte: Je kunt dit recept veranderen in een taart op ware grootte gebakken op een bakplaat, en de bakinstructies zullen anders zijn. Ik raad aan om de montage- en bakinstructies van dit recept voor butternut squashtaart te volgen. Smeer de cranberrysaus over het met eieren gewassen deeg en verdeel er stukjes brie over voor het bakken. Bestrooi gerust met grove suiker, voeg halverwege de baktijd pecannoten toe en werk af met vlokkig zeezout en verse tijm voor het serveren.
trefwoorden: cranberry brie taartjes
Abonneren
Makkelijk bakken
Ben je nieuw op deze website? Deze e-mailserie is een geweldige plek om te beginnen. Ik zal je door een paar van mijn meest populaire recepten leiden en je precies laten zien waarom ze werken.