Vijgen milkshake recept met stap voor stap foto’s. Een gezond en lekker drankje gemaakt met verse vijgen (ook wel Anjeer in het Hindi) en melk. Milkshakes zijn de gemakkelijkste en snelste drankjes die kunnen worden gemaakt met vers fruit of gedroogd fruit. Ze verfrist je niet alleen, maar geven je ook een snelle opschepperij van energie.
Ik heb er al een paar gepost Milkshake Recepten Leuk vinden:
Hier maakt dit Anjeer Shake-recept gebruik van verse vijgen. Hoewel zelfs droge vijgen kunnen worden verwisseld met verse. Als je gedroogde vijgen wilt gebruiken, laat ze dan minimaal 1 uur in heet water weken of tot ze helemaal zacht zijn.
Anders wordt het moeilijk om ze in een blender te mengen. Het kan zowel met droge als verse vijgen gemaakt worden. Als u gedroogde vijgen gebruikt, moet u er echter aan denken om ze enige tijd in water te laten weken.
Als je wilt, kun je ook andere noten of gedroogd fruit naar keuze toevoegen. Nog een paar recepten waar je vijgen kunt gebruiken zijn:
Ik heb een scheutje vanille in de milkshake gedaan, maar dat kun je makkelijk overslaan. Andere smaakstoffen die je kunt gebruiken zijn saffraanpoeder, kaneelpoeder en kardemompoeder.
Serveer vijgenmilkshake zodra deze is gemaakt.
Stapsgewijze handleiding
Hoe maak je vijgenmilkshake
1. Neem in een blenderkan de volgende ingrediënten:
- gehakte verse vijgen (ongeveer 5 tot 6 vijgen of 150 gram verse vijgen)
- ½ kopje gekoelde melk
- 3 tot 4 eetlepels suiker
- ⅛ theelepel vanille-extract of ¼ theelepel geschaafde vanillestokjes
Vanille is optioneel en je kunt het overslaan. Voeg suiker toe volgens de zoetheid van vijgen en uw favoriete smaak. Je kunt in plaats van suiker ook honing of je favoriete zoetstof gebruiken.
2. Mix tot een gladde massa.
3. Voeg vervolgens de resterende 1,5 kopjes koude melk toe. Mix nog een keer.
4. Schenk in glazen en serveer de vijgenmilkshake direct.
Tips
- Kies vijgen die vers, rijp en met een gladde schil zijn. De buitenste huid mag niet gekneusd, gescheurd of gebroken zijn. Zorg er ook voor dat de vijgen niet papperig zijn.
- Voel je vrij om je favoriete zoetstof toe te voegen of de suiker helemaal weg te laten.
- Voeg voor een vegan variant plantaardige melk naar keuze toe.
- Om de anjeer milkshake met gedroogde vijgen te maken, week je de gedroogde vijgen eerst een uur in heet water of een nacht in water op kamertemperatuur. Giet het water af en hak de geweekte vijgen grof. Doe ze met weinig melk in een blender. Mix tot het glad en fijn is. Voeg meer melk toe en mix opnieuw.
Als u op zoek bent naar meer dranken, kijk dan op:
Zorg ervoor dat je het recept op de receptenkaart beoordeelt of laat hieronder een reactie achter als je het hebt gemaakt. Voor meer vegetarische inspiraties, meld je aan voor mijn e-mails of volg me op Instagram, Youtube, Facebook, Pinterest of Twitter.
Vijgenmilkshake (Anjeer Shake)
Dit recept voor verse vijgenmilkshake is een snelle en gezonde milkshake gemaakt met verse vijgen. In India ook wel Anjeer Shake genoemd.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Voorkom dat je scherm donker wordt tijdens het maken van het recept
-
Neem in een blenderkan gehakte vijgen (ongeveer 5 tot 6 vijgen of 150 gram verse vijgen) samen met ½ kopje gekoelde melk, 3 tot 4 el suiker en 1/8 tl vanille-extract of ¼ tl geschraapte vanillebonenzaden. Vanille is optioneel en je kunt het overslaan.
-
Mix tot een gladde massa.
-
Voeg vervolgens de resterende 1,5 kopjes koude melk toe. Mix nog een keer.
-
Schenk in glazen en serveer de vijgenmilkshake direct.
- Gebruik verse, rijpe en zoete vijgen. De vijgen moeten een gekneusde of gescheurde huid hebben.
- Voel je vrij om suiker weg te laten als je wilt. Je kunt ook je favoriete zoetstoffen toevoegen in plaats van suiker.
Voedingsfeiten
Vijgenmilkshake (Anjeer Shake)
Hoeveelheid per portie
calorieën 278 Calorieën van Vet 72
% Dagelijkse waarde*
Dik 8g12%
Verzadigd vet 5g31%
Meervoudig onverzadigd vet 1g
Enkelvoudig onverzadigd vet 2g
cholesterol 24mg8%
Natrium 106mg5%
Potassium 502mg14%
Koolhydraten 44g15%
Vezel 2g8%
Suiker 42g47%
Eiwit 8g16%
Vitamine A 502IU10%
Vitamine B1 (thiamine) 1mg67%
Vitamine B2 (riboflavine) 1mg59%
Vitamine B3 (niacine) 1mg5%
Vitamine B6 1mg50%
Vitamine b12 1µg17%
Vitamine C 2mg2%
Vitamine D 3µg20%
Vitamine E 1mg7%
Vitamine K 4µg4%
Calcium 304mg30%
Vitamine B9 (Folaat) 17µg4%
Ijzer 1mg6%
Magnesium 38mg10%
Fosfor 216mg22%
Zink 1mg7%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.
Deze vijgenmilkshake-post uit de archieven, voor het eerst gepubliceerd in maart 2015 is opnieuw gepubliceerd en bijgewerkt in november 2022