slaughter-house.nlslaughter-house.nl

    Abonneren op updates

    Ontvang het laatste creatieve nieuws van FooBar over kunst, design en business.

    Wat is heet

    Spitskool met spekjes en paprika: een smakelijke en veelzijdige maaltijd

    February 23, 2025

    Hoe je broccoli succesvol kunt kweken en gebruiken

    February 23, 2025

    De kunst van het perfecte bladerdeeg voor quiche

    February 23, 2025
    Facebook Twitter Instagram
    Tuesday, May 20
    Facebook Twitter Instagram
    slaughter-house.nlslaughter-house.nl
    • Home
    • Grillen
    • Pizza
    • Taart
    • Vegetarisch
    • Vlees
    slaughter-house.nlslaughter-house.nl

    Gerookte Butterflied Chicken Drumsticks – Leer vlees roken met Jeff Phillips

    MinskeBy MinskeNovember 10, 2022No Comments6 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

     

    Gerookte kipdrumsticks met vlinders openen ze voor meer rook en meer smaak en het duurt maar een paar minuten om er een dozijn uit te schakelen. Je zult moeten beslissen of het je tijd waard is, maar ze zijn niet in de hitlijsten in de smaakafdeling!

    • Voorbereidingstijd: 20 minuten
    • Pekeltijd: 2 uur
    • Kooktijd: 1 uur 15 minuten
    • Rooktemperatuur: 225 ° F (107 ° C)
    • Afwerkingstemperatuur vlees: 175 ° F (79 ° C)
    • Aanbevolen houtsoorten: esdoorn, hickory, kersenmix

    Kampchef Houtblazers

    Koop nu →

    Thermapen One

    Koop nu →

    Nou, eerst, als je ze vlindert, opent het vlees voor meer rooksmaak en dat is alleen maar een goede zaak. Een ander groot voordeel is meer oppervlakte om toe te voegen Jeff’s originele rub wat gewoon veel meer smaak betekent!

    Een bijkomend voordeel waar ik pas echt aan dacht toen we de instructies hiervoor begonnen op te schrijven, is de extra verkoling op het vlees. Uiteindelijk geven we deze wat hoge hitte aan het einde, wat ons een beetje van die mooie verkoolde afwerking geeft en met meer oppervlakte, komt meer verkoold oppervlak baby!

    Hoe maak je gerookte kipdrumsticks met vlinders

    Ik heb ervoor gekozen om deze te drogen, maar je kunt ze ook nat pekelen als je dat liever hebt.

    Het algemene recept is ½ theelepel grof koosjer zout per pond vlees. Omdat drumsticks elk ongeveer 1,5 ons vlees bevatten (het bot niet meegerekend), rekende ik op 1 theelepel zout voor elke 5-6 kippenpoten.

    Ik heb de neiging om pekel iets zwaarder te drogen dan de meeste mensen aanbevelen. Ik doe het al een tijdje, wat me het vertrouwen geeft dat ik ze niet te veel ga zouten. ½ theelepel per pond vlees is erg conservatief, maar het is een prima startpunt totdat je ziet wat jij en je gezin lekker vinden.

    Ik heb er ook voor gekozen om deze pekel te drogen VOORDAT ik ze met een butterflirt, maar dit had gemakkelijk omgekeerd kunnen worden gedaan en het was misschien zelfs een betere optie geweest.

    Als de kippenpoten gezouten zijn, zet je de pan met kip een paar uur in de koelkast. Gedurende deze tijd zal het zout een deel van het vocht uit het vlees trekken, het vocht lost het zout op en de natuurlijk gecreëerde pekel zal weer in het vlees worden opgenomen.

    Het is magisch en het verbaast me elke keer weer.

    Trouwens: als je wat meer wilt lezen over pekelen, hier is een artikel dat ik een tijdje geleden heb geschreven.

    Dit is vrij eenvoudig te doen.. kijk naar de benen en je zult merken dat de ene kant van de benen minder huid heeft dan de andere.

    Maak aan de kant met minder vel een snee langs elke kant van het bot, maar snijd niet helemaal door het vlees.

    Snijd het net genoeg zodat je het vlees een beetje open kunt leggen en het gaar kunt noemen.

    Je zou denken dat omdat we de kip gezouten hebben, dat het nu gekruid is, maar helaas, nee dat is het niet.

    Zorg ervoor dat je een zoutarme rub gebruikt.. Ik gebruik Jeff’s originele rub op deze omdat het echt heel goed is EN omdat het heel weinig natrium bevat, maar je kunt gebruiken wat je lekker vindt.

    Je kunt ELKE roker gebruiken voor deze gerookte kipdrumsticks met vlinders. Volg gewoon dezelfde temperatuuraanbevelingen en gebruik uw grill of zelfs de ovengrill om een ​​beetje verkoling op de huid te krijgen voor die perfecte afwerking.

    Stel uw roker in om te koken op 225 ° F (107 ° C) en als uw roker een waterpan gebruikt, laat het droog als dat mogelijk is. De extra vochtigheid die dit geeft, doet de kippenhuid geen goed.

    In de houtblazers gebruikte ik Pit Boss Competition Blend Pellets maar je kunt elke houtsmaak gebruiken die je lekker vindt of die je bij de hand hebt.

    Zodra de roker klaar is om te koken, gaat u naar de volgende stap.

    Leg de butterflied chicken drumsticks direct op het rookrooster en laat ze ongeveer een uur garen. Kippenpoten bevatten veel vet, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat ze te gaar worden

    Controleer de interne temperatuur van het vlees met een vleesthermometer zoals de Thermapen ONE. Wanneer de kip ongeveer 71°C bereikt, is het tijd om ze te schroeien met wat vuur of zeer hoog vuur.

    Borstel een beetje van mijn barbecuesaus net voordat ze klaar zijn.

    Omdat ik wat vuur nodig had om de huid een beetje knapperig te maken, had ik ervoor gekozen om de Camp Chef Woodwind te gebruiken.

    De Woodwind heeft deze handige trekstang aan de zijkant waarmee je de hittebarrière halverwege de bereiding uit de weg kunt schuiven. Wanneer je dit doet, zullen de vlammen door de inkepingen in de vetpan omhoog springen en een goede schroei geven aan alles wat op zijn pad komt.

    Geef de benen een superhoge hitte totdat ze zo verkoold zijn als je wilt en noem ze klaar. De mijne duurde slechts een paar minuten aan elke kant om wat van die mooie char te krijgen die ik wilde.

    Als de Gerookte Kippenboutjes klaar zijn met koken, serveer ze dan meteen. We stonden ze gewoon te eten als een stel barbaren, maar je kunt er wat bijgerechten bij serveren als je dat wilt.

    Genieten van!

    Afdrukken

    Gerookte Butterflied Chicken Drumsticks

    Gerookte kipdrumsticks met vlinders openen ze voor meer rook en meer smaak en het duurt maar een paar minuten om er een dozijn uit te schakelen. Je zult moeten beslissen of het je tijd waard is, maar ze zijn niet in de hitlijsten in de smaakafdeling!

    • Auteur: Jeff Phillips
    • Voorbereidingstijd: 20 minuten
    • Pekeltijd: twee uur
    • Kooktijd: 1 uur 15 minuten
    • Totale tijd: 3 uur 35 minuten
    • Opbrengst: 4 personen 1x
    1. Leg de kippenvleugels in de bakplaat.
    2. Strooi er grof koosjer zout over met een snelheid van ongeveer ½ theelepel per pond. 10-12 drumsticks hebben 2 theelepels grof koosjer zout nodig.
    3. Leg de kip 2 uur in de koelkast om de pekel te drogen.
    4. Snijd met een scherp mes langs beide kanten van het bot. Snijd niet voldoende door het vlees om het open te leggen.
    5. Bestrooi de poten royaal met Jeff’s originele rub en laat ze zitten terwijl je de roker klaarmaakt.
    6. Stel de roker in om te koken op 225 ° F (107 ° C) met een mix van hickory, kersen en esdoorn of welk rookhout dan ook dat u beschikbaar heeft. Als uw roker een waterpan gebruikt, laat deze dan droog om de huid knapperiger te maken.
    7. Zodra de roker klaar is, plaatst u de drumsticks direct op het rooster en kookt u ze ongeveer 1 uur of tot ze ongeveer 74 °C hebben bereikt.
    8. Borstel vlak voordat ze klaar zijn met koken een laag Jeff’s barbecuesaus.
    9. Leg ze onmiddellijk op een zeer hete grill of onder de ovengrill om ze een beetje te verkolen.
    10. Als ze de juiste kleur hebben, serveer je ze meteen.

    Opmerkingen:

    Ik heb hiervoor de Camp Chef Woodwind gebruikt en ze aangebraden met de directe vlamfunctie.

    trefwoorden: kip, kip drumsticks, kippenpoten

    Bestel Jeff’s Rubs en Barbecue Saus VANDAAG!

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Minske

    Related Posts

    Spitskool met spekjes en paprika: een smakelijke en veelzijdige maaltijd

    February 23, 2025

    Texas Style Pork Butt – Leer vlees roken met Jeff Phillips

    November 10, 2022

    Favoriete recepten in spek – Leer vlees roken met Jeff Phillips

    November 10, 2022

    Leave A Reply Cancel Reply

    Onze keuzes

    Spitskool met spekjes en paprika: een smakelijke en veelzijdige maaltijd

    February 23, 2025

    Hoe je broccoli succesvol kunt kweken en gebruiken

    February 23, 2025

    De kunst van het perfecte bladerdeeg voor quiche

    February 23, 2025

    De kunst van het creëren van de perfecte terrasoverkapping voor je horecazaak

    February 19, 2025

    Abonneren op updates

    Ontvang het laatste creatieve nieuws van SmartMag over kunst & design.

    Over ons
    Over ons

    Als je een chef-kok bent, hoe goed je ook bent, koken is niet goed voor jezelf; de vreugde zit in het koken voor anderen.

    Facebook Twitter Instagram Pinterest Vimeo YouTube
    Archieven
    • February 2025
    • May 2024
    • February 2024
    • October 2023
    • April 2023
    • January 2023
    • November 2022
    • December 2021

    Abonneren op updates

    Ontvang het laatste creatieve nieuws van FooBar over kunst, design en business.

    © 2022 www.slaughter-house.nl Alle rechten voorbehouden.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.