Deze Varkenshaas in Texas-stijl met zijn hartige smaak en net genoeg kruiden om die perfecte kick te geven, zal elke Texaan trots zijn en je kunt je laarzen en sporen op die schat verwedden!
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Koelkast Tijd: 8 uur
- Kooktijd: 8-14 uur
- Rooktemperatuur: 225 ° F (107 ° C)
- Afwerkingstemperatuur vlees: 207°F (97°C)
- Aanbevolen houtsoort: Mesquite of Hickory
Uitrusting en benodigdheden
Koop nu →
Koop nu →
In tegenstelling tot de meeste gerookte varkenspeuken, gebruikt de varkenskont in Texas-stijl geen zoete wrijving in het kookproces. Het draait allemaal om het zout en de peper en bevat vaak knoflook en wat kruiden voor een kleine kick.
ik gebruik mijn Texaanse stijl rub in dit recept, maar je kunt ook een 50/50 mix van zout en peper gebruiken, een zogenaamde Dalmatian rub, of je kunt mijn SPOG rub* gebruiken, die als volgt is:
- 2 EL grove zwarte peper
- 2 TBS grof koosjer zout
- 1 TBS uienpoeder
- 1 TBS knoflookpoeder
*Je kunt SPOG naar eigen wens aanpassen.
Mijn Texaanse stijl rub is dichter bij een SPOG-wrijving, maar de verhoudingen zijn aangepast en ik voeg een paar andere ingrediënten toe, gewoon omdat het kan.
Ik sla ook de traditionele gele mosterd voor het bindmiddel in dit recept over en gebruik in plaats daarvan Worcestershire. Je kunt het bindmiddel aanpassen door wat hete saus van Texas Pete, Cholula hete saus, enz. toe te voegen wat je maar wilt en zelfs wat gehakte knoflook eraan toe te voegen voor een beetje extra pit.
Laten we deze varkenskont in Texas-stijl maken
Leg de varkenshaas in een halve maat foliepan (met dop naar beneden) en dompel dan Worcestershire-saus over dat ding. De mijne was zonder been, dus ik heb er ook wat in gekregen waar het bot vroeger was.
Kraak een fles Jeff’s Texaanse stijl rub of je kunt iets anders gebruiken als je zo geneigd bent, zolang het maar een peper-/zoutachtige rub is.
(Anders kun je het gewoon geen varkenskont in Texas-stijl noemen … zeg maar)
Strooi de rub over de bovenkant en zijkanten..
..en als de kolf zonder botten is, ga je gang en haal er wat in waar dat bot vroeger was.
Ik heb de onderkant / dikke dop niet gekruid, maar dat kan als je wilt.
Plaats die puppy nu in de koelkast en fuggedaboudit voor ongeveer 8 uur. De rub heeft tijd nodig om het vlees te leren kennen en zoals je weet, zijn goede dingen zoals deze het wachten waard!
Meer recepten voor gerookte varkensbout
Ik besloot hiervoor de Pit Barrel Cooker te gebruiken omdat ik hier veel rooksmaak op wilde hebben en omdat ik tijdens het koken andere dingen wilde doen. Ik heb soms andere dingen te doen dan koken (ik weet dat dat moeilijk te geloven is)
Natuurlijk kun je elke roker gebruiken die je hebt en het zal prima werken.
Voor echte Texas-authenticiteit, gebruik mesquite voor rook, maar natuurlijk is eikenhout ook een geweldige optie, meng de twee samen als je het voelt.
In de PBC kijk je naar constante temperaturen van rond de 300 ° F (149 ° C), zodat vlees niet zo lang duurt als in een traditionele roker bij lagere temperaturen.
Ik raad aan om uw roker indien mogelijk op 135 ° F (135 ° C) te laten draaien.
Als je roker een waterpan gebruikt, vul deze dan en zodra de roker op temperatuur is, is het tijd om te koken!
Leg de varkenshaas voorlopig direct op het rooster. Ik raad de vetkap aan, vooral als je een pit barrel cooker of een andere houtskoolgrill gebruikt om te roken. De vetkap beschermt het vlees en als het aan het rooster blijft plakken, offer je alleen vet op, niet het vlees dat je wilt eten.
Je kunt ook doorgaan en het vlees in een pan doen en het op die manier koken als je dat wilt. Er kan nog steeds rook naar binnen komen en je bespaart jezelf een hoop tijd met schoonmaken.
Laat de varkenshaas koken tot hij ongeveer 71°C bereikt of aan de buitenkant een heel mooie mahoniekleur begint te krijgen.
Overgiet het een paar keer tijdens het koken met wat Worcestershire-saus om de buitenkant nat te houden. De rook blijft beter plakken en er ontstaat een mooie barky smaaklaag aan de buitenkant.
Nu het een perfecte kleur is en ergens rond de 160 ° F (71 ° C) interne temperatuur, plaatsen we dit in een halve foliepan en bedekken het met folie.
Kan je gebruiken slager papier voor deze varkenskont in Texas-stijl? goede vraag en ja, dat kan zeker. Net als gerookte borst, laat het papier de stoom goed ontsnappen, zodat er iets minder smoren is, maar het houdt het vlees ook lekker vochtig en voorkomt dat het uitdroogt.
Ik gebruik graag een pan omdat:
- Ik kan al het gesmolten vet opvangen
- Het ondersteunt het vlees beter
- Het is gemakkelijk te bedekken met folie
- Het houdt de roker schoner
Toen het vlees eenmaal in een pan was bewogen, bracht ik het over naar een pelletgrill. Ik had het net zo gemakkelijk naar de oven kunnen verplaatsen.
Op dat moment heeft het alleen warmte nodig om te eindigen, dus doe wat het beste voor u is.
Duw een vleesthermometer door de folie en in het vlees, zodat je de interne temperatuur van het vlees in de gaten kunt houden.
Wij zoeken een eindtemperatuur van 207°F (97°C) wat, naar mijn persoonlijke mening, de perfecte eindtemperatuur is voor varkenshaas in Texas-stijl of wat dan ook.
Tijd om varkensbuik te koken op basis van temperatuur
- 225°F (107°C) – 12-14 uur
- 275 ° F (135 ° C) – 6-7 uur
- 300°F (149°C) – 5-6 uur
De fluctuatie in de tijd is te wijten aan de grootte en dikte van het vlees en hoe koud het is als het in de roker gaat. Er zijn ook andere factoren, zoals hoe vaak je het deksel optilt en hoe goed de roker de ingestelde temperatuur handhaaft.
Uiteindelijk is het vlees gaar als het gaar is, maar dit helpt bij de planning.
Als de varkenshaas zijn eindtemperatuur heeft bereikt, kun je het vlees uit de rookoven halen en in huis halen.
Ik raad aan om het een uur te laten rusten voordat je eraan trekt, maar je kunt het veel langer laten rusten als je dat wilt.
Om de varkenskont in Texas-stijl maximaal 4 uur te laten rusten:
Plaats de in folie gewikkelde pan met vlees in een lege koeler en dek af met handdoeken, kranten, dekens, enz. Sluit vervolgens het deksel goed.
Het blijft urenlang te warm om aan te raken.
Als je klaar bent om verder te gaan, kun je de folie van de pan verwijderen en doorgaan met het vlees trekken of je kunt het snijden, hakken, wat je doel ook is, afhankelijk van of je sandwiches, taco’s, burrito’s, enz.
Serveer wat van mijn barbecuesaus warm aan de kant voor iedereen die het wil en geniet van de beste varkenskonten in Texas-stijl die je ooit hebt gehad!
Afdrukken
Varkenshaas in Texas-stijl
Deze Varkenshaas in Texas-stijl met zijn hartige smaak en net genoeg kruiden om die perfecte kick te geven, zal elke Texaan trots zijn en je kunt je laarzen en sporen op die schat verwedden!
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Koelkast Tijd: 8 uur
- Kooktijd: 8 uur
- Totale tijd: 16 uur 10 minuten
- Opbrengst: 10 1x
- Categorie: Barbecue
- Methode: Roken
- Plaats de dop van het varkensbilletje in een foliepan.
- Overgiet met Worcestershire en besprenkel dan Jeff’s Texaanse stijl rub op de bovenkant en zijkanten van het vlees.
- Zet de pan met varkenshaas een nacht of ongeveer 8 uur in de koelkast.
- Stel uw roker in om te koken op 225 ° F (107 ° C) tot 275 ° F (135 ° C), afhankelijk van uw roker en hoe snel u wilt dat het klaar is. Gebruik mesquitehout voor rook.
- Overgiet een paar keer met Worcestershire tijdens het kookproces om het vochtig te houden.
- Wanneer het varkensbilletje in Texas-stijl een interne temperatuur van 71°C heeft bereikt en/of een perfecte mahoniekleur heeft bereikt, plaats het dan in een halve foliepan en dek af met folie.
- Ga door met het koken van het vlees totdat het een interne temperatuur van 207 ° F (97 ° C) heeft bereikt.
- Haal de pan met de varkenshaas in Texas-stijl uit de rookoven en laat hem minstens een uur rusten voordat je hem serveert.
- Vlak voor het opdienen kun je eraan trekken, hakken of zelfs snijden, afhankelijk van of je het gebruikt voor sandwiches, taco’s, burrito’s, enz.
- Geniet enorm!
Opmerkingen:
Kooktijden op basis van rooktemperatuur
- 225°F (107°C) – 12-14 uur
- 275 ° F (135 ° C) – 6-7 uur
- 300°F (149°C) – 5-6 uur
De fluctuatie in de tijd is te wijten aan de grootte en dikte van het vlees en hoe koud het is als het in de roker gaat. Er zijn ook andere factoren, zoals hoe vaak je het deksel optilt en hoe goed de roker de ingestelde temperatuur handhaaft. Uiteindelijk is het vlees gaar als het gaar is, maar dit helpt bij de planning.
trefwoorden: Pulled pork, roken, barbecue