Deze corned beef verbrande uiteinden zijn nog een ander hoofdstuk in mijn zoektocht naar de meest verbazingwekkende gerookte verbrande uiteinden.
Trouwens, je kunt al mijn recepten voor gerookte verbrande uiteinden hier zien.
Ik had deze grote corned beef brisket over van afgelopen St. Patricks Day en had het gevoel dat het tijd was om het te ontdooien en er iets geweldigs van te maken.
De tijd is nu en jij bent de gelukkige ontvanger van mijn creatie!
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 8 uur*
- Rokertemperatuur: 250 ° F (116 ° C) tot 275 ° F (135 ° C)
- Afwerkingstemperatuur vlees: 195 ° F (85 ° C) tot 200 ° F (93 ° C)
- Aanbevolen houtsoort: esdoorn + kers
*dikte bepaalt de totale kooktijd
Uitrusting en benodigdheden
Koop nu →
Verbrande uiteinden begonnen met het in blokjes gesneden borststuk omdat het vet was en meer tijd nodig had in de hitte om te renderen en allemaal lekker knapperig te worden.
In de der jaren hebben ik en vele anderen hetzelfde proces op verschillende stukken vlees geprobeerd.
Het vlees wordt gekookt, in blokjes , dan vaak bedekt met meer rub en saus en op zeer hoog vuur gekookt tot het knapperig, zacht en licht zwartgeblakerd is.
We zullen hetzelfde proces doen om corned beef verbrande uiteinden te maken die absoluut in je mond zullen smelten!
Hier zijn al mijn verschillende recepten voor verbrande uiteinden
Hoe maak je corned beef verbrande uiteinden?
Laten we eerlijk zijn.. corned beef is zout en dat is de gewenste smaak voor de meeste mensen. Dat gezegd hebbende, als je iets minder zouts wilt, kun je er gemakkelijk wat van verwijderen.
Plaats de corned beef in een bak met koud, schoon water en laat het enkele uren weken. Het zout zal langzaam uit het vlees en in het water komen.
Hoe langer je laat weken, hoe meer zout er wordt verwijderd. Ik raad aan om met 2-4 uur te beginnen en dan kun je een klein stukje afsnijden, het bakken en kijken of het is waar je het wilt hebben.
Zo niet, laat het dan nog een paar uur weken.
Als het perfect smaakt, kun je verder gaan met dit recept.
Tip, het is een goed idee om je eigen corned beef te maken als je niet van te zout houdt. Mijn recept is een stuk minder zout dan in de winkel en het is vrij eenvoudig om te doen, hoewel het ongeveer 10 dagen in de koelkast moet weken.
Hier is het recept om je eigen corned beef te maken als dat je interesseert.
Dit ligt misschien voor de hand, maar hoewel er een smaakmaker moet worden toegevoegd om die corned beef-verbrande uiteinden een goede smaak te geven, moet het super weinig zout bevatten.
ik gebruik mijn Texaanse stijl rub (Koop formule hier | Gebottelde rub kopen) hiervoor omdat het erg zoutarm is, maar als je iets anders hebt, is dat ook goed.
Ik gebruik pittige bruine mosterd als bindmiddel en om het een beetje mierikswortelsmaak te geven, want dat gaat geweldig met corned beef gebrande uiteinden!
Leg de corned beef met de vetkant naar beneden in een pan met een rooster
Wrijf de mosterd over de bovenkant en zijkanten van het vlees. Over de dikke kant hoef je je geen zorgen te maken.
Strooi Texas style rub (Koop formule hier | Gebottelde rub kopen) of gelijkwaardig op de bovenkant en zijkanten van de corned beef borst en laat het daar zitten terwijl je de roker aanzet.
Je kunt hiervoor elke roker gebruiken en het zal prima werken. Ik koos ervoor om een pelletroker te gebruiken omdat ik het die dag druk, druk, druk had en andere dingen moest doen terwijl dit kookte.
Stel de roker in om te koken op ongeveer 250°F (121°C) tot 275°F (135°C) en als uw roker een waterpan gebruikt, vul deze dan bij voor een goede luchtvochtigheid.
Opmerking: als je een pelletroker gebruikt, heb je een aantal opties om ervoor te zorgen dat je voldoende rook krijgt van dit ding:
- Begin met koken in de speciale rookstand en laat het daar het eerste uur op staan voordat je het op 121°C (250 ° F) draait.
- Gebruik een rook buis om veel rook aan te brengen en de pelletroker de warmte gewoon te laten leveren.
ik gebruikte de rook buis optie.. en als je een pelletroker bent en geen rook buisje mist iets.
Hoe een te gebruiken Rookbuis
- Vul de rook buis met korrels
- Steek het ene uiteinde aan met een grote propaantoorts.
- Zodra het echt goed brandt, plaats je het in de pellet.
- Zorg voor een beetje lucht om te kunnen blijven smeulen.
Als de roker eenmaal op temperatuur is en je een goede rookstroom hebt, is het tijd om het vlees op de roker te leggen, zodat we wat corned beef verbrande uiteinden kunnen maken!
Leg de corned beef brisket op het rookrooster of gebruik een pan met een rooster zoals ik deed. Dit werkt geweldig, laat veel rook toe en houdt je roker schoner.
Laat dat ding ongeveer 5 of 6 uur koken of totdat het een interne temperatuur van 160 ° F (71 ° C) bereikt.
Ik heb de Signals van ThermoWorks gebruikt om de temperatuur in de gaten te houden, maar je kunt ook een Thermapen of een andere instant-read thermometer gebruiken als je dat liever hebt.
slager papier zou ook geweldig werken.
Sommige mensen gieten bier of appelsap in de pan of folie om meer stoom te krijgen. Ik heb ervoor gekozen om het simpel te houden en niets toe te voegen.
Wanneer de corned beef brisket 195 ° F (91 ° C) tot 200 ° F (93 ° C) bereikt, is het tijd om het in blokjes te snijden. Zorg dat het lekker mals is en haal het voor deze operatie in huis.
Giet het gesmolten borstsap indien in een aparte container of pot.
Opmerking: Mijn corned beef borst was enorm op ongeveer 8 lbs en het was vrij dik.
Ik sneed de mijne dwars op de korrel en ongeveer 1-inch dik.
Plaats de blokjes in een foliepan en giet ongeveer een kopje van dat gesmolten borstsap over de bovenkant en roer om te coaten.
In deze stap worden de blokjes corned beef omgezet in corned beef gebrande uiteinden.
Aangebrande corned beef-uiteinden moeten eindigen met veel bruin worden en knapperige stukjes aan de randen. Je hebt hiervoor echt een hoog vuur nodig.
Ik zette de pelletroker op HI en liet hem op 600 ° F komen voor maximale “verbranding”.
Ik roerde ze ook ongeveer elke 20 minuten om een uniforme “verbranding” te krijgen.
Bovendien heb ik tijdens deze laatste stap een paar keer honing-mosterddressing op de verbrande corned beef-uiteinden gegoten om ze meer mosterdsmaak te geven en iets om te helpen met de knapperigheid.
Je kunt ook gewoon meer van het borstsap gebruiken om ze vochtig te houden als je dat liever hebt.
De gebrande corned beef-uiteinden zijn klaar als ze zo knapperig, zwart en perfect zijn als je wilt
Breng ze naar binnen en serveer direct als voorgerecht, bij zuurkool of op hoagie buns met zuurkool.
De opties zijn eindeloos.
Genieten van!
Afdrukken
Corned Beef Verbrande Uiteinden
Deze corned beef gebrande uiteinden zijn weer een ander hoofdstuk in mijn zoektocht naar de meest verbazingwekkende gerookte gebrande uiteinden.
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 8 uur
- Totale tijd: 8 uur 15 minuten
- Opbrengst: 6 1x
- Categorie: Barbecue
- Methode: Roken
- Leg de corned beef-brisket met de vetkant naar beneden op het aanrecht of op een pan met een rooster.
- Bestrijk de bovenkant en zijkanten met pittige bruine mosterd.
- strooien Jeff’s Texaanse stijl rub op de bovenkant en zijkanten van het vlees
- Bereid de roker voor om te koken bij 250°F (121°C) tot 275°F (135°C) met een mix van kersen- en esdoornhoutsnippers of welk rookhout dan ook dat je beschikbaar hebt.
- Als je roker een waterpan gebruikt, vul deze dan bij.
- Leg het vlees op het rookrooster of plaats de pan met een rooster in de roker.
- Wanneer de interne temperatuur van de corned beef 160°F (71°C) bereikt, plaats het vlees dan in een foliepan bedekt met folie en ga verder met koken.
- Wanneer de interne temperatuur ~ 200 ° F (93 ° C) bereikt, breng het vlees dan in huis en snijd het in stukken van ongeveer 1-inch x 1-inch. (zorg ervoor dat u het gesmolten borstsap dat in de pan zit, bewaart)
- Plaats de blokjes terug in de pan en giet ongeveer 1 kopje van het gesmolten borstsap over de blokjes.
Opmerking: Als u een pelletroker gebruikt, verhoog de temperatuur dan naar HI, gebruik anders uw grill of een oven op HI-warmte of ongeveer 260°C. - Ga door met het koken van de pan met in blokjes gesneden corned beef brisket verbrande uiteinden op zeer hoog vuur totdat ze donker beginnen te worden en knapperige randen krijgen.
- Smeer ze tijdens deze laatste stap een paar keer in met honingmosterddressing om dit proces te versnellen en ze nog een laagje smaak te geven.