slaughter-house.nlslaughter-house.nl

    Abonneren op updates

    Ontvang het laatste creatieve nieuws van FooBar over kunst, design en business.

    Wat is heet

    Eerlijke koffie kopen: alles wat je moet weten!

    January 13, 2023

    Catering bestellen in Wageningen. Snel en eenvoudig

    January 13, 2023

    Bladerdeegtaartjes met cranberrybrie

    November 10, 2022
    Facebook Twitter Instagram
    Friday, March 24
    Facebook Twitter Instagram
    slaughter-house.nlslaughter-house.nl
    • Home
    • Grillen
    • Pizza
    • Taart
    • Vegetarisch
    • Vlees
    slaughter-house.nlslaughter-house.nl

    Een borststuk bijsnijden en scheiden?

    MinskeBy MinskeNovember 10, 2022No Comments3 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

     

    Mijn vriend Pete (@Pit 4 Brains) van Forums voor roken van vlees deelde zijn techniek voor het trimmen en scheiden van een borststuk en hij gaf me toestemming om het met mijn lezers te delen.

    Pete toont de te trimmen gebieden met een touwtje, wat best briljant is als je het mij vraagt ​​;-)

    Het trimmen van een borststuk is vrij belangrijk om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig kookt en dat je geen dingen kookt die niet gekookt hoeven te worden.

    Het scheiden van de borst van de punt van de borst is volledig optioneel en het is niet iets dat ik vaak doe, maar deze twee delen koken heel anders en het is geen slecht idee om ze apart te koken.

    De flat heeft minder vet, meer spieren en zodra het inwendig ongeveer 200 ° F (93 ° C) bereikt, is het perfect gedaan.

    Het punt (dat grote vettige uiteinde aan de linkerkant in de afbeelding hieronder) moet koken totdat veel van dat vet wordt gesmolten, wat ruim boven 200 ° F (93 ° C) kan zijn.

    Je kunt ook verbrande uiteinden van dat punt maken, dus zodra het op temperatuur is, kun je het in blokjes snijden en terug in de roker doen.

    Hier zijn enkele recepten voor verbrande uiteinden gemaakt van verschillende sneden, maar ze kunnen allemaal worden gemaakt van de puntborst als je dat wilt.

    Laten we hier meteen op ingaan!

    Dit is een normale packerborst met een gewicht van ongeveer 16 lbs.

    Hier heeft Piet de “maïs” of “pit” omlijnd met een stuk gewoon slagerstouw.

    Ik denk dat dit een geweldige manier is om de snijlijnen en scheidingspunten op het vlees te demonstreren.

    Deze string laat zien waar de punt en de flat samenkomen. De platte kant van de brisket bevindt zich rechtsboven aan de snaar.

    Het punt is dat vette gebied links van de string.

    Als je het vlees omdraait, zie je de duidelijke vetlijn helemaal rond de hele borst.

    Piet haalt de mais het liefst meteen weg.

    Let op de scheidingslijn zoals aangegeven door de string.

    Snijd langs het vet van boven naar beneden. Als je in het rode vlees begint te snijden, pas je je mes gewoon omhoog of omlaag om weer in het vetgedeelte te komen.

    Het wordt gemakkelijker als je gaat. Zoek waar het vet en het vlees samenkomen en je bent goed op weg!

    Een volledig gescheiden borst!

    Pete geeft er de voorkeur aan het meeste vet vanaf de punt af te snijden, omdat het vlees van zichzelf al veel vetmarmering heeft. Dit is natuurlijk puur optioneel.

    Bedankt, Pete, dat ik dit met mijn lezers mocht delen!

    Als je zijn bericht op het forum wilt zien, kun je dat zien HIER.

    Trouwens, als je geen lid bent van het forum, mis je serieus wat!

    SMF is niet alleen een van de grootste online rookvleesgemeenschappen met meer dan 140k leden en voorbij 2,4 miljoen berichten over het roken van vlees, is het ook de vriendelijkste, meest behulpzame groep rokers die je ooit zult ontmoeten.

    Ga daarheen en bekijken!

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Minske

    Related Posts

    Gerookte Butterflied Chicken Drumsticks – Leer vlees roken met Jeff Phillips

    November 10, 2022

    Texas Style Pork Butt – Leer vlees roken met Jeff Phillips

    November 10, 2022

    Favoriete recepten in spek – Leer vlees roken met Jeff Phillips

    November 10, 2022

    Leave A Reply Cancel Reply

    Onze keuzes

    Eerlijke koffie kopen: alles wat je moet weten!

    January 13, 2023

    Catering bestellen in Wageningen. Snel en eenvoudig

    January 13, 2023

    Bladerdeegtaartjes met cranberrybrie

    November 10, 2022

    Gerookte Butterflied Chicken Drumsticks – Leer vlees roken met Jeff Phillips

    November 10, 2022

    Abonneren op updates

    Ontvang het laatste creatieve nieuws van SmartMag over kunst & design.

    Over ons
    Over ons

    Als je een chef-kok bent, hoe goed je ook bent, koken is niet goed voor jezelf; de vreugde zit in het koken voor anderen.

    Facebook Twitter Instagram Pinterest Vimeo YouTube
    Archieven
    • January 2023
    • November 2022
    • December 2021

    Abonneren op updates

    Ontvang het laatste creatieve nieuws van FooBar over kunst, design en business.

    © 2022 www.slaughter-house.nl Alle rechten voorbehouden.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.